Waarom duidelijke afspraken bij een webshop laten maken belangrijk zijn
Wil jij een webshop opstarten om bijvoorbeeld producten te verkopen, maar heb je geen idee hoe én waar je moet beginnen? Dan kun je professionele hulp inschakelen van een webbouwer. Deze persoon kan het werk voor jou uit handen nemen waardoor jij ervan doorgaat met een maatwerk webshop van jouw dromen. Wel is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Waar je aan kunt denken, lees je hieronder.
1. Weet wat je wil
Een webshop laten maken is dus helemaal niet zo’n gek idee. Maar, waar moet je rekening mee houden? Allereerst is het belangrijk om duidelijk op papier te zetten wat jij wil. Wat wil jij allemaal terugzien in de webshop, waarvoor is de webshop bedoeld en hoe moet het design eruit komen te zien? Bovendien moet je nadenken hoe jouw webshop de doelgroep gaat aanspreken. Schrijf alles op tot in de puntjes zodat jij en de webbouwer op een lijn zitten. Wanneer je een zo duidelijk mogelijk beeld kunt schetsen naar de webbouwer, kan de webbouwer naar jouw wensen functioneren. De webbouwer weet precies waar hij of zij mee bezig moet gaan. En dat is niet alleen prettig voor de webbouwer, maar ook voor jou.
2. Spreek deadlines met elkaar af
Bij een website laten maken is een goede communicatie tussen de webbouwer en jouzelf dus van groot belang. Tijdens het maken van duidelijke afspraken mogen de deadlines ook niet worden overgeslagen. Dat geldt niet alleen voor de webbouwer, maar ook voor jouzelf. Zo moet jij waarschijnlijk voor een bepaalde tijd jouw wensen doorgeven en moet de webbouwer het voorstel, design, een testomgeving en het eindproduct opleveren op de afgesproken tijd. Duidelijke deadlines zorgen ervoor dat beide partijen op elkaar kunnen rekenen.
3. Stel algemene voorwaarden op
De afspraken die tussen beide partijen zijn gemaakt kun je vastleggen in de algemene voorwaarden. Stel er gaat iets mis, dan kun je terugvallen op de algemene voorwaarden. Noteer in deze algemene voorwaarden overigens niet alleen de deadlines en hoe de webshop eruit moet komen te zien. Je kunt ook denken aan de privacy van beide partijen, hoe eventuele bugs in de webshop kunnen worden opgelost en de vergoeding voor de webbouwer voor de gemaakte uren. En wat als de webbouwer tóch meer werk aan de webshop moet besteden dan in het begin was afgesproken? Laat al deze zaken terugkomen in de algemene voorwaarden zodat jullie allebei niet voor verrassingen komen te staan.